2.2 °C
18. 4. 2024
  1. Úvod
  2. /
  3. Kultura
  4. /
  5. První barrandovský Legoprojekt pokračuje…

První barrandovský Legoprojekt pokračuje dalšími aktivitami pro děti i dospělé

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

V sobotu 15. září 2018 v rámci akce Zažít Barrandov jinak odstartoval před barrandovskou knihovnou Legoprojekt – stavba legového městečka dětmi přibližně ve věku od 6 do 12 let, který pořádala pobočka Městské knihovny na Barrandově a Sbor Církve bratrské v Praze 5. V pondělí se stavba městečka přesunula do barrandovské knihovny, kde pokračovala až do středy. Každý den stavělo městečko od 20 do 39 dětí. Město, které mělo tvar kříže, bylo dlouhé 8 metrů a široké 3,5 metru. Ve čtvrtek se konalo slavnostní otevření města. Po krátké promluvě kazatele Jana Valeše na téma kříže v životě Ježíše Krista děti přestřihly slavnostní pásku a hrály si postaveným městem, dopravními prostředky i postavenými figurkami.

Velké poděkování patří pobočce Městské knihovny v Praze na Barrandově a více než dvěma desítkám dobrovolníků, kteří první Legoprojekt na Barrandově organizovali.

Děti, které rádi staví z kostiček a stavebnic Lego, mohou pokračovat ve společném stavění s dalšími dětmi v klubu Mladí stavitelé, který se koná ve středu od 16:30 do 18:00 hodin v knihovně na Barrandově. Rodiče mohou děti do klubu přihlásit do konce října 2018 přes níže uvedenou webovou stránku.

Dospělé zveme na kurz Objevování křesťanství, který se koná jednou za 14 dní ve středu v barrandovské knihovně od 18:00 do 19:00 hod a také na přednášku na téma Dluhy – co s nimi, příčiny a jak se jim vyhnout?, kterou bude mít Mgr. Marie Veselá z Dluhové poradny ve středu 24. října 2018 od 18:00 hodin v knihovně na Barrandově.

Na všechny akce je vstup zdarma. Více informací naleznete na webových stránkách www.barrandov.webnode.cz .

Aleš Čejka