10.4 °C
28. 3. 2024
  1. Úvod
  2. /
  3. Sport
  4. /
  5. Mistrovství ČR družstev na…

Mistrovství ČR družstev na FSG simulátorech v Erpet Golf Centru Praha

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

Mistrovství ČR družstev na FSG simulátorech

Místo konání: Erpet Golf Centrum Praha

Datum konání: 19.-21. 2.

 

Zatímco někteří z nás o víkendu odpočívali v pohodlí domova u televize, probíhalo v pražském golfovém centru Erpet Mistrovství ČR v družstvech na FSG simulátorech. Letošní ročník nabídl velkou podívanou. Zúčastnilo se ho přes 100 hráčů z různých krajů České republiky. Kromě pražských týmů se dařilo i Hradci Králové.

Překvapením na Mistrovství ČR na FSG simulátorech byla Natali Kamberská z GC Erpet, která letos získala rovnou dvě zlaté medaile v kategorii družstev i jednotlivců.

Finále turnaje a výsledky mistrovství ČR na FSG simulátorech. Finále turnaje se konalo v neděli 21.2. v Golf Club Erpet Praha. Tento klub dokázal letos obsadit

všechny tři místa napříč kategoriemi. Zlatou medaili získaly ženy –GC Erpet Praha A ve složení Natali Kamberská, Adéla Němcová, Andrea Lazukičová, Jana Melichová,  stříbro si odnesly ženy a to GC Erpet Praha B. Bronzovou medaili pro GC Erpet vybojovali muži ERPET Praha A, kteří se po celé řadě vítězství z minulých let museli s tímto výsledkem spokojit. Fairplay přístup rozhodně nechyběl jednomu z hráčů, Martinu Beštovi, který bronzovou medaili okomentoval se slovy: „Bylo potřeba uvolnit místo i ostatním.“ Vítězem mužských týmů se v mistrovství ČR na FSG Simulátorech stali GCPraha ve složení Jakub Švarc, Štěpán Horák, Vojtěch Myslil, Filip Juhaniak a stříbro v kategorii mužů získal tým GC Čechie A.

V ženské kategorii rozhodně stojí za zmínku úžasný výsledek Natali Kamberské, která se stala Mistryní ČR a v kategorii družstev a zároveň vyhrála i zlato v kategorii jednotlivců. Výborně tak Golf Club Erpet reprezentovala a opět ukázala, že v tomto klubu existuje základna vynikajících hráčů.

1. místo – GC Erpet Praha A: Kamberská Natali, Němcová Adéla, Lazukočová Andrea, Melichová Jana

2. místo – GC Erpet Praha B: Chlostová Tereza, Krásová Karolína, Chlostová Barbora, Starýchfojtů Martina

3. místo – GC Hradec Králové A: Kábrtová Barbora, Eliášová Zuzana, Kábrtová Jana, Harcubová Lucie

 

1. místo – GC Praha: Švarc Jakub, Horák Štěpán, Myslil Vojtěch, Juhaniak Filip

2. místo – GK Čechie A: Tater Adam, Kluger Vít, Páleník Štefan, Veselý Lukáš

3. místo – GC Erpet Praha A: Bešta Martin, Hudák Dalibor, Štrouf David, Cejnar Cyril

Celý turnaj Mistrovství ČR na FSG simulátorech byl napínavý až do samotného konce

 

Průběh turnaje mistrovství ČR na FSG simulátorech

Poprvé za celou historii mistrovství mohly kluby poskládat nejenom jeden tým hráčů, ale rovnou dva. A dokonce mohl být součástí týmů i jeden profesionální hráč. Týmy si kluby sestavovali sami a strategicky tak hráčské síly rozdělili, co nejvyrovnaněji do A a B týmů. V kategorii muži postupovalo po kvalifikaci 8 týmů, v kategorii ženy pouze 4. Tyto týmy pak soutěžily proti sobě podle pavoukového. Hned v prvním mužském semifinále jsme mohli vidět obrovské vypětí sil, kdy proti sobě nastoupil B tým Golf Clubu Erpet Praha a A tým Golf klubu Čechie. Jen tak pro představivost, mezi A a B týmy nebyly až tak výkonnostní rozdíly, ale věková diverzita hráčů byla veliká, přičemž nejmladšímu hráči bylo 9 let a tomu nejstaršímu přes 60 let. Semifinálové klání pak skončilo až ve třetím zápase – dvouhře, na 22. Jamce.

Následně v ženské kvalifikaci postoupily 4 týmy ze 2 klubů – Hradec Králové a Erpet Golf Club Praha.

V semifinále se tak utkali A tým Hradce Králové a B tým Erpet Golf Clubu, a naopak A tým Erpet Golf Clubu a B tým Hradce Králové.  Z obou zápasů vyšly vítězně ženy z pražského klubu, které pak mohly porovnat své síly ve finále.

Všichni hráči ukázali, že český golf se posunuje tím správným směrem. Patří jim za to obrovská gratulace a dík. A budeme držet pěsti, aby se jim zadařilo i na mezinárodní úrovni.

er2er3er1