6.1 °C
19. 4. 2024
  1. Úvod
  2. /
  3. Sport
  4. /
  5. Dětský turnaj v českém…

Dětský turnaj v českém lakrosu Rampouch 2016

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

V sobotu 13.2. se v nafukovací hale u ZŠ Barrandov konal dětský turnaj v českém lakrosu Rampouch 2016. Pořadatelem byl domácí Lakrosový klub Trilobit, který na Barrandově působí už přes 20 let a na turnaji ho zastoupily dva týmy. Jejich soupeři byly tři týmy z Prahy a jeden tým ze Strašic.

Český lakros není příliš rozšířený sport, ale účast šesti týmů je docela slušná a dokazuje, že zájem o lakros mezi dětmi roste. Lakros se hraje vždy venku na trávě nebo na písku, ale v únorovém chladnu se turnaj přesunul do kryté haly, což ocenili zejména hráči, kteří se při střele netrefili do brány a nemuseli chodit daleko pro míček. Všechny týmy byly ambiciózní a atmosféra byla soutěživá, nicméně přátelská. Své lakrosové talenty také podporovali jejich rodiče z tribuny. Každý tým odehrál čtyři zápasy, takže děti pak doma večer rozhodně nezlobily. Čtyři zápasy jsou opravdu hodně, o to víc musíme vyzdvihnout výkon holčičího týmu Trilobit B s věkovým průměrem kolem osmi let. Holky skončily šesté, ale podaly krásný výkon a svůj debut si moc užily. Trilobit A se dostal do tuhých bojů o medaile, ve kterých ale nakonec neuspěl. Ve finále se utkali Fabiáni Strašice s pražskými Bobry. Bobři obhájili pozici favorita a Rampouch 2016 je už několikátým turnajem, ze kterého si odvezli trofej za první místo.

Trilobity čeká trénink a taktická příprava, aby si z chystaných turnajů na jaře odnesli nějakou medaili. Z Rampouchu si ale, stejně jako ostatní týmy, odnesli hezký sportovní zážitek!

 

Fotogalerie : http://www.foto-hirnsal.cz/fotoalbum/sport/rampouch—detsky-zimni-turnaj/