10.4 °C
25. 4. 2024
  1. Úvod
  2. /
  3. Z radnice
  4. /
  5. Rekonstrukce Záhorského – „top“…

Rekonstrukce Záhorského – „top“ investice na Barrandově

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

Přeměna bývalé MŠ Záhorského na Barrandově na prostor pro rodinné centrum je zdárně dokončena. MČ Praha 5 počítá s tím, že by občané do centra mohli zavítat již v průběhu září. Z hlediska financí jde o jednu z „top“ akcí MČ Praha 5. Částka potřebná na přeměnu nevyužívané budovy v moderní multifunkční prostor vyšla radnici zhruba na 33 milionů korun. Hotovou stavbu si ve středu 27. června 2018 přišli prohlédnout nejen zástupci MČ Praha 5 v čele s radním Martinem Damaškem (TOP 09), ale i občané.

Rozhodně jde o jednu z největších investičních akcí na Barrandově a jsme rádi, že se nám věc povedla. Vzniklo krásné místo uvnitř sídliště pro potřeby občanů. Záměr vybudování rodinného centra nabízí lidem místo setkávání napříč generacemi, s ideálně připraveným zázemím,“ uvedl radní Martin Damašek (TOP 09), a dodal: „Na děti čekají nová hřiště, v jejich bezprostřední blízkosti je venkovní posezení pro rodiče, bude tu také kavárna s terasou. Vnitřní prostory bývalé školky jsou uzpůsobené pro provozování dětské skupiny, pro klubovou a spolkovou činnost.“

Počítá se s tím, že rodinné centrum bude mít stálého správce, je pro něj připraven „služební“ byt přímo v budově.

Jak již bylo zmíněno, prohlídky zrenovovaného objektu se zúčastnili i občané. „Máme pozitivní ohlasy, což je skvělé. Přiznám se, že jsem z výsledku rekonstrukce nadšená a ještě víc mě těší, že to stejně vnímají občané. Je fajn, když od lidí z Barrandova slyšíte, že je tu konečně něco pro lidi,“ řekla zastupitelka Jarmila Svobodová (TOP 09), předsedkyně Komise zdravotní a sociální. „Myslím si, že si lidé centrum oblíbí, zvlášť rodiče, kteří si mohou být jistí, že jsou děti v příjemném a bezpečném prostředí,“ uzavírá.

Zdroj: https://www.praha5.cz/rekonstrukce-zahorskeho-top-investice-na-barrandove/