8.9 °C
28. 3. 2024
  1. Úvod
  2. /
  3. Sport
  4. /
  5. Květen v Erpetu ve…

Květen v Erpetu ve znamení dětí

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

V průběhu posledního květnového týdne zaplavily Erpet na desítky dětí. Konal se zde totiž již osmý ročník Fotbalmánie, který byl letos určený chlapcům z ročníku 2007. O něco starší žáci se zúčastnili o pár dní později bezpečnostního školení v rámci projektu Buďte Parťákem.

Fotbalmánie 2016

Dne 22. 5. se ve sportovním centru Erpet odehrál již 8. ročník celodenní dětské akce Fotbalmánie, kterou pořádá společnost Eurovize o.p.s. ve spolupráci s SK Smíchov. Na letošním ročníku se sešlo celkem 8 týmů tvořených malými talentovanými fotbalisty z Prahy a ze Středočeského kraje.

Celou akci provázel a komentoval zkušený moderátor ČT Sport David Kozohorský. Nechyběli samozřejmě ani rodiče, kteří své děti podporovali na plné plíce. Zápasy byly velmi napínavé a na konci dne se odehrálo celkem 16 utkání a hrálo se přesných 330 minut. Vítězství si nakonec vybojovali mladíci z Příbrami. Medaile a pohár pro vítězný tým předala hráčům primátorka hlavního města Prahy, Adriana Krnáčová, která nad turnajem převzala záštitu.

Sportovní centrum Erpet na Smíchově nabídlo dětem mimo fotbalové vyžití i další aktivity, u kterých si mohli na chvíli odpočinout. Vyzkoušet si mohli odpalování golfového míčku, střelbu na terč laserovou zbraní nebo se mohli podívat na hasičskou techniku. Také tu byli k vidění i na hudbu tančící psi. Pro návštěvníky bylo dále po celý den připraveno pohoštění a nápoje, které zajistila společnost PepsiCo. Doprovodné akce Fotbalmánie ročníku 2016 zajistilo Sdružení sportovních svazů ČR, jehož předseda Zdeněk Ertl přihlížel i semifinalovým zápasům a utkáním o konečné pořadí.

ERPET GOLF CENTRUM je společensko-sportovní areál otevřený v roce 1994, který slouží široké veřejnosti, nabízí jak vnitřní, tak venkovní prostory ke sportu a dalším společenským aktivitám.

Podrobnosti na www.erpetgolfcentrum.cz .

 

Konečné pořadí:  1. Příbram, 2. Lipence, 3. Dukla, 4.  Bohemians B.

 

Školení z oblasti bezpečnosti pro mládež

V rámci projektu Buďte Parťákem dětem připravilo v úterý 24. 5. Erpet Golf Centrum ve spolupráci s přední českou bezpečnostní agenturou M2C, vzdělávací školení pro děti a mládež, které se týkalo velmi aktuálního tématu – bezpečí. Téměř dospělí studenti byli na praktických příkladech seznámeni s tím, jak předcházet nebezpečným situacím, jaké jsou stupně ostražitosti a na jaké detaily je potřeba si dávat pozor. Především se pak zaměřili na to, jak reagovat na místech s velkou koncentrací lidí, jako jsou nádraží, náměstí, letiště, obchodní centra apod. Zajímavým poznatkem bylo třeba, že předcházení nebezpečí spočívá z 80 % v prevenci a pouhých 20 % v reakci, která už je pak neodvratitelná. Celým kurzem provázel specialista z bezpečnostního oboru, David Rožek, a na konci kurzu sklidil nadšený potlesk od 60 dětí.

Projekt Buďte Parťákem má za cíl podporu dětí a mládeže do 21 let, reprezentantů a golfových hráčů České republiky v jejich  rozvoji a sportovních aktivitách. Vychází z myšlenky agentury Bestalent, s. r. o. sjednotit sportovní a vzdělávací akce pro děti, které agentura pořádá a zaštiťuje, pod jednou společnou hlavičkou.

Zdroj : foto z Fotbalmánie Sportovní listy

 

erpet 161erpet 163erpet 164erpet 165erpet 166erpet 167erpet 168