4.4 °C
29. 3. 2024
  1. Úvod
  2. /
  3. Sport
  4. /
  5. Kde se snoubí sport…

Kde se snoubí sport a peníze?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

Ve druhé polovině loňského roku se rozhodla Nadace ČEZ finančně podpořit projekt našeho sportovního klubu Studio K Barrandov. Potřebovali jsme získat alespoň část finančních prostředků na pronájem tělocvičen. Jsme více než 20 let úspěšně fungující sportovní klub, který se zabývá především sportovním aerobikem a fitness, a to jak na vrcholové závodní úrovni, tak i na úrovni volnočasových aktivit pro děti a mládež, ale bohužel nemáme vlastní prostory.

Aby nás Nadace ČEZ mohla finančně podpořit, zařadila náš projekt do své mobilní aplikace EPP.

S mobilní aplikací EPP od Skupiny ČEZ pomáháte pohybem. Ať už s telefonem běháte, jezdíte na kole či na koni nebo chodíte na procházky, každá aktivita znamená body pro vámi vybraný projekt, který Nadace ČEZ podpoří. To znamená, že pohybem získané body promění v peníze.

Mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem je nástroj, který uživateli umožní vlastním aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit. Aplikace zaznamenává pohyb uživatele (napři. chůze, běh, jízda na kole či koni, lyžování, ale třeba i indoorové aktivity typu běh na běžícím pásu nebo aerobik) a kromě běžných údajů o rychlosti, čase, tempu či vzdálenosti také generuje body. Pokud uživatel aplikace a jeho podporovatelé svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří konkrétní dopředu známou částkou.

Nám, za podpory našich členů a příznivců, se to podařilo za 2 týdny. Cíl našeho projektu byl naplněn. Byli jsme nadšeni faktem, kolik lidí se nám podařilo oslovit, kolik sportovců i nesportovců nám pomáhalo. Své, tolik potřebné peníze, jsme získali.

To nás vedlo k rozhodnutí. Nelze jenom brát, je třeba i dávat. Ve spolupráci s Nadací ČEZ jsme vybrali jiný právě aktivní projekt a rozhodli se ho podpořit. Znovu jsme oslovili naše přívržence a body pro projekt Schodišťová plošina pro handicapované žáky Vřesovice jsme pomohli velmi rychle nasbírat. A budeme pokračovat už každý individuálně dál.

Aplikace skvěle motivuje k tomu, sledovat své výkony a pokud jsou malé, tak i trochu přidat. Pak navíc následuje hřejivý pocit, že děláte něco dobrého pro druhé.

Díky Nadaci ČEZ za tento skvělý nápad jak skloubit tolik potřebný pohyb a peníze.

 

Helena Syručková

Studio K Barrandov z.s.