5.6 °C
20. 4. 2024
  1. Úvod
  2. /
  3. Kultura
  4. /
  5. Zažít Hlubočepy jinak aneb…

Zažít Hlubočepy jinak aneb poznej svého souseda

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

Dne 21. 9. od 13 h. se uskuteční další ročník akce „Zažít město jinak“. Bude probíhat i na Praze 5. Bližší informace zde –http://zazitmestojinak.cz/
Zažít Hlubočepy jinak 21. září 2013!

Ulice Hlubočepská (směrem k viaduktu při vstupu do Prokopského údolí). Přijďte slavnostně otevřít obytnou zónu, která se mění v pulsující tepnu bagrů a náklaďáků v důsledku fascinujících developerských projektů firmy JRD v Prokopském údolí.

Během celé sešlosti bude fungovat:
– pouliční kavárna nabízející rodinné speciality zdejších obyvatel
– bleší trh, kde můžete provětrat své komory a skříně
– antikvariát
– workshop pro děti i dospělé “Urob si svou chůdu”
– ping-pongový turnaj

13:00 – Otevření kavárny a vernisáž výstavky Hlubočepy historické II.
14:00 – Slavnostní otevření obytné zóny
15:00 – Jana Šteflíčková – alternativní folk
16:00 – představení Tanečního centra Praha
17:00 – “Škodná v Prokopské údolí” – zasvěcení průvodci Vás provedou místy přírodního parku, které se developerská firma JRD, za podpory radnice Prahy 5, snaží zastavět
17:30 – Divadelní představení místních dětí
18:00 – Jana Vébrová – akordeon, zpěv
21:00 – Promítání – krátký film

Akce probíhá bez podpory městské části Praha 5. Ale můžete nás podpořit vy. Velmi uvítáme, pokud se rozhodnete zapojit do příprav akce:

Především poskytnutím rodinných specialit do kavárny, pomocí při samotném zajišťování akce, ale také vlastními nápady a návrhy.

V pamětnickém koutu bychom rádi představili materiály týkající se blízké i vzdálenější historie Hlubočep, které můžeme shromáždit jedině s vaší pomocí. Máte-li zájem, přineste, prosím, cokoliv uznáte za vhodné – rodinné fotografie, výstřižky, knížky, dokumenty. Zapůjčené materiály s vaší pomocí zaopatříme, označíme, vystavíme a vrátíme, případně po předchozí dohodě ofotíme a vystavíme.

Máte-li v knihovně navíc knihy nebo časopisy pro děti a dospělé, přineste je do pouličního antikvariátu, vše pro Vás již nepotřebné na bleší trh. Velmi uvítáme, přispějete-li do kavárny nějakým pohoštěním vlastní výroby – těšíme se na vaše štrůdly, koláče, bábovky, buchty, pomazánky, mošty a jiné.