3.7 °C
25. 4. 2024
  1. Úvod
  2. /
  3. Kultura
  4. /
  5. Soutěž pro třídy základních…

Soutěž pro třídy základních škol na Barrandově.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

JÍDLO VE FILMU – soutěž o nejlepší koláž pro žáky ZŠ na Barrandově.

Tato soutěž je otevřená pro všechny třídy obou barrandovských základních škol ve dvou kategoriích. Kategorie jsou rozděleny dle věku, a to pro 1. stupeň a 2. stupeň. Společně se svými spolužáky, tak můžete vyhrát hezké ceny od partnerů akce pod záštitou MČ Praha 5. Sledujte pravidelně www.barrandoviny.cz a postupně se dozvíte další informace jak hlasovat. Nejlepší třída v každé kategorii se může těšit na občerstvení ve Film Café, prohlídku ve Filmpointu a tašku plnou překvapení. Kompletní informace najdete na stránce www.barrandoviny.cz/soutez


Filmpoint a Barrandov Studio

Barrandov Studio je jedním z největších a nejstarších studiových komplexů v Evropě. Za dobu pětaosmdesátileté existence se zde natočilo přes 2500 českých a zahraničních filmů.
Od roku 2014 je na Barrandově v historické budově filmových ateliérů otevřen výstavní prostor Filmpoint. Kromě stálé expozice o historii barrandovských ateliérů, nabízí také pravidelné výstav k aktuálním filmovým projektům. Aktuálně ve Filmpointu probíhá výstava „Perly české komedie”. Těšit se můžete například na exponáty z filmu S tebou mě baví svět, Slunce seno a pár facek nebo Adéla ještě nevečeřela. V prostoru stálé expozice je možné obdivovat dochované originály z oblíbené pohádky Tři oříšky pro Popelku a oscarového filmu Amadeus, které spojuje osoba kostýmního výtvarníka Theodora Pištěka ml.

Pro filmové nadšence z řad rodin a jednotlivců je Filmpoint otevřen každý víkend v 10-16h., pro objednané skupiny v pracovní dny ve stejném čase.
Více informací o Film Café naleznete zde: www.barrandov.cz/verejnost/barrandov-pro-verejnost

Film Café

Film Café, jak sám název napovídá, je filmová kavárna, kde se prolíná filmová minulost se současnou kinematografií. Kávu od La Boheme a něco dobrého od Fresh and Tasty si tak můžete vychutnat v křeslech, která si zahrála třeba v Oscary oceněném filmu Miloše Formana Amadeus, v bondovce Casino Royal nebo ve filmu Milenci a vrazi. Interiér je originály dekorací známých filmů doslova přeplněn. Aby toho filmu nebylo málo, tak na lístku nechybí ani HUHU koktejl, ale ten je servírován jen na vlastní nebezpečí!

Více informací o Film Café naleznete zde: www.filmcafe.cz