4.7 °C
20. 4. 2024
  1. Úvod
  2. /
  3. Kultura
  4. /
  5. Poslední šance potkat na…

Poslední šance potkat na Barrandově vlka

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email
Do 10. května můžete ještě navštívit expozici o vzniku filmu Tři bratři

Zdeněk Piškula na vernisáži výstavy, foto: Barrandov Studio
Zdeněk Piškula na vernisáži výstavy, foto: Barrandov Studio

Dekorace, kostýmy a rekvizity ze Tří bratrů 

Zcela nový výstavní prostor v historické budově Barrandov Studia otevřela s koncem léta 2014 výstava o vzniku diváckého hitu Tři bratři režiséra Jana Svěráka. Můžete zde vidět například interiér chaloupky, v níž bydlela Maruška z pohádky O dvanácti měsíčkách, zámeckou bránu ze Šípkové Růženky porostlou trním a nechybí ani obří loutka vlka z pohádky o Červené Karkulce. Připraveny jsou ale i originální kostýmy a rekvizity. A také řada hravých interaktivních prvků. Návštěvníci si mohou například nakreslit vlastní storyboard nebo si složit filmové puzzle.

Praktické informace

Výstava je veřejnosti otevřena vždy ve čtvrtek od 10 do 18 hodin a o víkendu od 10 do 16 hodin. Od pondělí do pátku si mohou návštěvu expozice objednat organizované skupiny. Základní vstupné je 120 korun, snížené pro studenty a seniory 100 korun. Rodina zaplatí 300 Kč. Další detaily najdete zde.

Nová výstava od června 2015 

Od června 2015 bude na Barrandově k vidění další pohádková výstava, tentokrát ve spolupráci s režisérkou Alicí Nellis, která uvede do kin příběh Sedmera krkavců. Kostýmní a rekvizitní originály z této pohádky ovšem nebudou zdaleka jediným lákadlem rozšířené výstavy. Bude se jednat o komponovanou expozici, která návštěvníkům představí historii Barrandova i současnou práci barrandovských mistrů. Historická část expozice bude věnována Oscary ověnčenému Amadeovi Miloše Formana a nezapomenutelné filmové pohádce Tři oříšky pro Popelku.

 

Zdroj : http://www.barrandov.cz/novinka/6874-posledni-sance-potkat-na-barrandove-vlka-ze-tri-bratru/