15.2 °C
29. 3. 2024
  1. Úvod
  2. /
  3. Z radnice
  4. /
  5. Pohádkový les na Barrandově…

Pohádkový les na Barrandově přilákal více než 7000 návštěvníků

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

Mezi nejoblíbenější akce pro děti, jež pořádá městská část Praha 5 pod záštitou JUDr. Petra Lachnita (ANO), radního, se jednoznačně zařadil Večerníčkovský pohádkový les, který si v sobotu 22. dubna nenechalo i přes nepřízeň počasí ujít více než 7000 lidí. Ti všichni na Barrandově zažili mnoho zábavy, dobrodružství a legrace. Přes 80 % dětí přitom bylo z městské části Praha 5. Zajímavostí byla i skupina návštěvníků, která na barrandovský pohádkový les přijela až z Brna.
Akce začala v dopoledních hodinách u dětského hřiště v Lamačově ulici, děti za doprovodu rodičů měly za úkol na trase dlouhé dva kilometry plnit úkoly, které jim zadávaly pohádkové postavy. Od nich pak za splněné úlohy dostaly razítka a po jejich předložení v cíli na ně čekal věcný dárek. Program zpestřily i bohaté výtvarné dekorace a profesionální kostýmy z večerníčků.
Návštěvníkům akce se na startu představil i Taxík Maxík sloužící seniorům ve službách Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 a v cíli ukázali své umění asistenční psi z neziskové organizace Helppes pod vedením Zuzany Daušové. Radost pořadatelů zkazilo pouze chladné a deštivé počasí.
„Účast lidí za deště a chladu několikanásobně předčila naše očekávání, jsme rádi, že se všichni dobře bavili a odnesli si spoustu zážitků z příjemně stráveného dne. Radnice bude rozhodně takovéto aktivity i nadále podporovat,“ shrnuje radní MČ Praha 5, JUDr. Petr Lachnit, který nad akcí převzal záštitu.

Zdroj : https://www.facebook.com/Petr-Lachnit-159706880892598/?fref=ts