5.3 °C
5. 12. 2022
  1. Úvod
  2. /
  3. Akce
  4. /
  5. ZELENÉ PIVO V ČERNÉM…

ZELENÉ PIVO V ČERNÉM KOHOUTOVI

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

Česká restaurace Černý kohout Vás zve na ZELENÉ PIVO ve čtvrtek 17.4.2014.

O zeleném pivu:
Již od roku 2006 se vaří v pivovaru Starobrno Zelené pivo podle tajné receptury tehdejšího vrchního sládka Petra Hauskrechta. Právě on do umění výroby Zeleného zasvětil i nynější starobrněnské sládky Milana Schramma a Michala Gece. Zelené pivo vzniká spojením kvalitní vody, ječného sladu vyrobeného z toho nejlepšího moravského ječmene a toho nejjakostnějšího žateckého chmele. Pivo je vařeno tradičním způsobem na 2 rmuty. Do mladinového kotle se spolu s chmelem během varu přidává i bylinný výluh, který vzniká louhováním několika druhů bylin včetně kopřivy v horké vodě.
Díky tomuto způsobu vaření má pivo plnou chuť a příjemnou hořkost. Svou sílu pak Zelené pivo získává spodním kvašením trvajícím osm dnů. Dlouhým zráním při teplotě 1 °C se pivo chuťově zaokrouhluje a získává svůj typický buket a říz. Posledním krokem ve výrobě Zeleného piva je přidání likéru pod pečlivým dohledem našich sládků. Jen tři lidé na světě znají tajemství přesného složení přísad, jako je bylinný výluh a likér.  Právě díky unikátní technologii, bylinnému výluhu a likéru získává Zelené pivo jeho jedinečnou chuť a nezaměnitelnou barvu. K Vám se tak pouze jednou v roce, na Zelený čtvrtek, dostává unikátní pivo charakteristické zelené barvy s bohatou pěnou, příjemnou vůní a neopakovatelnou chutí.

Černý kohout, Bublavská 308, Praha 5, 152 00